Werken waar geloof en kunst samen komen.

uit 2011 tot 2015 (klik op de afbeelding om het werk groter te bekijken)
stuur een bericht naar de kunstenaar

Via Dolorosa (In expositie)

2015

Via Dolorosa, op weg naar de kruisiging op Golgotha. Het kruishout en de doorns van de doornenkroon zijn letterlijk in het schilderij verwerkt. Evenals echte rozeblaadjes die symbool staan voor de liefde die de harten van de toeschouwers rood kleurt.

The Bread of life (VERKOCHT)

2015

Het Laatste avondmaal heb ik hier verbeeld met een stapel schalen onder het brood dat gebroken wordt. Een schaal voor iedereen (vandaar de namen en verschillende vormen). Ook jij en ik mogen met een schaal komen om hem te vullen met ‘The Bread of Life’ zoals Jezus ook wel wordt genoemd. Een schaal verwijst naar de Japanse techniek ‘Kintsugi’: gebroken porselein wordt met goud gelijmd om het een nieuw leven te geven. Dit komt voor mij overeen met de reden waarom Hij het brood brak: als symbool voor zijn sterven waarmee hij ons een nieuw leven vol vrijheid en liefde wilde geven. 

Breaking the walls (In expositie)

2015

Vergeving. Door elkaar te blijven zoeken kunnen we eenheid creëren waar verdeeldheid in de wereld heerst.

Kroon 1 (Verkocht)

2011

Kroon Hem met gouden kroon.

Kroon 2 (verkocht)

2011

Klik op het schilderij voor vergroting.

Maaltijd houden(publ. in Visie)

2015

Maaltijd houden, tijd met elkaar doorbrengen. Het lijkt soms een verplichting maar het is een feest dat gevierd mag worden - gemaakt in opdracht voor Magazine EO Visie, aug. 2015.

Avondmaal Brood

2011

Het laatste avondmaal, het brood, Zijn lichaam voor ons gebroken. Vandaar de scherf verwerkt op het doek. Over het gehele doek zijn zand en houtsnippers verwerkt waardoor er een speciale structuur ontstaan is.

Avondmaal Wijn

2011

'Best Wine' staat er, met een stukje hout verwijzend naar de rank van een druivenstruik.

Grace 1 (verkocht)

2011

Genade oneindig groot verbeeld in de grote cirkel. Haalt de kleine cirkel uit de diepe dalen.